Retourneren mét verzekering

Beste klant,

Lees altijd eerst ons retourprotocol. Ben je via ons retourprotocol op deze pagina terecht gekomen dan kan je deze zin uiteraard negeren.

Y&M Home Creations zorgt ervoor dat alle producten met liefde & zorg wordt verpakt en verzonden. Zij verwachten van hun klanten dat zij, de producten die zij willen retourneren, dan ook weer net zo netjes naar hun terugsturen.

Stuur het product altijd terug in de originele verpakking. Het artikel mag niet zijn gebruikt, sporen van gebruik bevatten of beschadigd zijn. Ook dient het product vrij te zijn van rook of andere geuren.

De consument / klant is wettelijk gezien verantwoordelijk voor een retourzending. Daarom raad Y&M Home Creations hun klanten aan om de zending bij retournering te verzekeren. Hiermee wordt het aankoopbedrag vergoed bij vermissing of beschadiging van het pakket.

Y&M Home Creations bied een extra service aan om via hun een verzekering af te sluiten bij het retourneren van het pakket. Natuurlijk sta je vrij om ook via een andere manier een pakket te retourneren met een eventuele verzekering. Let dan wel extra op de kleine letters als je via een andere manier je pakket verzekerd. Daarnaast kunnen de kosten een stuk hoger uitkomen als je het via een andere partij doet.

Y&M Home Creations heeft ervoor gekozen alle retour met vervoersmaatschappij DPD te doen, houdt hier rekening mee! Via deze link https://www.dpdgroup.com/nl/mydpd/parcel-shops kan je het servicepunt / pick-up Parcel shop zoeken die voor jou het makkelijkst is.

 

Voordat je een pakket verzekert met de service van Y&M Home Creations, is het belangrijk om de volgende voorwaarden goed door te nemen én op te volgen. Op het moment dat je gebruikmaakt van de verzekering, ga je namelijk automatisch akkoord met de voorwaarden.

Let op:  Y&M Home Creations is niet verantwoordelijk voor eventueel fout aangeleverde pakketten.  Als onderstaande voorwaardes niet zijn opgevolgd vervalt ook direct de verzekering en daardoor ook uitbetaling bij eventuele schade/ verlies / breuk.

Ten alle tijden is de klant verantwoordelijk voor het goed verzenden van een retour en kan Y&M Home Creations daar niet aansprakelijk worden gesteld.


Voorwaarden verzekering

Verpak een zending zorgvuldig in een stevige doos (passend bij de inhoud), met een goede buffer zodat het schokbestendig is. Stem de verpakking goed af op de kwetsbaarheid, het gewicht en de grootte van de inhoud. Zo verklein je de kans dat je pakket beschadigd of te laat geleverd wordt. 

Buitenverpakking

 • Gebruik de doos die Y&M Home Creations ook heeft gebruikt mits deze NIET beschadigt is. Is deze beschadigt ben je zelf verantwoordelijk voor een goede stevige verzenddoos!
 • Moet je een nieuwe doos gebruiken: De doos moet stevig zijn, het liefst met gestikte of geniete naden (niet alleen gelijmd). Je kunt de stevigheid van de doos controleren aan de hand van het certificaat van de fabrikant (meestal op één van de flappen aan de onderkant).  De doos moet ook de (ongeveer) dezelfde afmeting hebben die Y&M Home Creations heeft gebruikt voor de verzending naar jou toe.
 • Sluit de doos zorgvuldig met heavy-duty tape (liefst versterkt) en breng minimaal drie stroken aan op de boven- en onderkant van de doos, zodat de middelste naad en de zij naden dicht zitten. Er ontstaat dan een H van tape.
 • Zorg dat het tape BREEKBAAR goed inzicht is! Schrijf desnoods het ook nog op de doos! BREEKBAAR / FRAGILE / DEZE KANT BOVEN!

Binnenverpakking

 • Gebruik zoveel mogelijk de bescherming die Y&M Home Creations ook heeft gebruikt!
 • Gebruik ter opvulling en bescherming van de inhoud materiaal met een hoge dichtheid. Schuimvlokken en proppen papier zijn niet goed geschikt, omdat ze onder het gewicht worden platgedrukt. Op maat gemaakt golfkarton of inzetstukken van piepschuim werken beter en geven stijfheid aan de doos. Gebruik desnoods lege andere dozen die stevig zijn zoals een oude schoenendoos.

Adressering

 • Zorg ervoor dat het adres van de ontvanger op de doos staat vermeld. Plak het label over het label wat Y&M Home Creations heeft gebruikt.
 • Zorg dat je aan de buitenkant niet kunt herleiden wat er in de doos zit. Een pakket mag niet voorzien zijn van een label dat de inhoud van het pakket beschrijft. Het mag ook niet op de doos staan. Zorg er wel voor dat benodigde documentatie wordt toegevoegd.
 • Plaats het label op de grootste zijde van het pakket. Zorg ervoor dat er geen andere labels overheen zijn geplakt. 
 • Het etiket dient leesbaar te zijn en de barcode dient te kunnen worden gescand.

Foto's

 • Maak foto's van alle producten!
  Dit zodat wij kunnen zien dat alle artikelen geen schade hebben.
 • Maak foto's van het pakket 
  - Binnenkant doos inclusief beschermmateriaal.
  - Hoe je de producten hebt ingepakt in de doos.
  - Buitenkant doos inclusief hoe het dichtgetapt is.

Deze foto's heb je nodig als er wat gebeurt met jouw pakket en je wilt aanspraak maken op de verzekering. 
ZONDER DEZE FOTO"S KUNNEN WIJ DE AANVRAAG VOOR VERZENDEN MET VERZEKERING NIET IN BEHANDELING NEMEN! 

Bovenstaande voorwaardes zijn de voorwaardes die de verzekering eist. Y&M Home Creations heeft hier zelf géén invloed op.


Voorwaarden Y&M Home Creations

Vervoersmaatschappij

Y&M Home Creations maakt voor deze verzekering alléén gebruik van de pakketservice van DPD! Deze verzekering kan dus ook alleen gebruikt worden via DPD Servicepunten / Pick-Up Parcelshops!

Let op: DPD biedt zelf ook een verzekering aan bij pakket versturen maar daar is glas / keramiek etc. uitgesloten, daarom bied Y&M Home Creations deze extra service aan!
PostNL heeft ook de optie voor een verzekering maar dan zijn de kosten een stuk hoger. Uiteraard ben je zelf zo vrij om eventueel gebruik te maken van hun.


Aanvraag retourlabel inclusief verzekering

Wil je gebruik maken van bovenstaande verzekering stuur je Y&M Home Creations een e-mail
De kosten van deze verzekering zijn €2,00 per pakket ongeacht het factuurbedrag wat je retourneert. Deze kosten zijn bovenop de normale retourkosten.


Mailadres Y&M Home Creations:  retour@ymhomecreations.nl
Onderwerp: Retourlabel aanvragen.

Graag ontvangt Y&M Home Creations onderstaande informatie: 
(Kopieer onderstaande en vul in)

- Naam: __________________
- Adres: __________________
- Postcode + Plaats: __________________
- Land: __________________
- Telefoonnummer: __________________
- Ordernummer: __________________
- Het betreffende artikel / artikelen: __________________
- Reden retour: __________________
- Ik ga akkoord met de voorwaarden: 
- Datum akkoord met de voorwaarden v.d. verzekering: __________________

- Inclusief bovenstaande gevraagde foto's: ________________________

Met vriendelijke groet.
Je naam
__________________


Zodra Y&M Home Creations jouw e-mail heeft ontvangen met alle ingevulde informatie & de foto's zoals hierboven genoemd zal er een retourlabel mét verzekering aangemaakt worden en via de e-mail gestuurd worden naar jou. Deze kan je deze gebruiken voor jouw pakket. Label is 5 dagen geldig!

Als je toch besluit om dit label NIET te gebruiken is Y&M Home Creations genoodzaakt om wel de gemaakte kosten in rekening te brengen.

Retourkosten (Verzendlabel) & de verzekeringskosten worden in mindering gebracht bij het afhandelen van het ontvangen bedrag bij retour.Hopend zijn wij, Y&M Home Creations, zo duidelijk mogelijk geweest om jouw deze extra service aan te kunnen bieden. Wij willen juist eerlijkheid & openheid creëren. En willen jou, als klant, ook beschermen tegen bepaalde tegenslagen.

Wij proberen om bij onze producten zoveel mogelijk foto's en informatie te plaatsen om zo min mogelijk retours te vermijden. Alle producten worden ook op kwaliteit gecontroleerd. 

Uiteraard hopen wij dat jouw bestelling direct goed is en dat je er veel plezier van mag hebben.


Lieve groet,
Team Y&M Home Creations

Y&M Home Creations, Kastanjelaan 20, 2351NG Leiderdorp, Nederland
Tel: +31 718891708 | +31 683508097 | KVK: 81514069 | BTW: NL003572716B62