Hotel Chique Stijl

HOE ZIJN WIJ MET DEZE LUXE WOONSTIJL IN AANRAKING GEKOMEN?  Ben je wel eens in een hotel geweest waarbij je je ogen uitkeek naar al het mooie en luxe om je heen? Nou, precies dáárdoor zijn wij ook in aanraking gekomen met deze luxe stijl!

HOE ZIJN WIJ MET DEZE LUXE WOONSTIJL IN AANRAKING GEKOMEN? 
Ben je wel eens in een hotel geweest waarbij je je ogen uitkeek naar al het mooie en luxe om je heen?
Nou, precies dáárdoor zijn wij ook in aanraking gekomen met deze luxe stijl! Wij zijn helemaal weg van woonaccessoires & interieurs die luxe en rust uitstralen. Dit alles wordt ook wel Hotel Chique genoemd.
Deze luxe woonstijl is zeer populair, maar weet je eigenlijk wat het inhoudt? Dat zal ik in dit blog eens uitleggen maar eerst zal ik eens vertellen hoe ik er mee in aanraking ben gekomen.

Tijdens mijn (zakelijke) reizen & stedentrips kwam ik alleen of samen met mijn vrouw in luxe hotels. Hotels, lobby’s, kamers, suites, restaurants die ons erg aanspraken en wat ons ook echt het luxe gevoel gaven. Het gevoel dat je je thuis voelde. Het gevoel dat je rust gaf. Eigenlijk precies het gevoel wat je vaak zoekt als je op vakantie gaat, toch? En juist omdat het ons zo’n fijn gevoel gaf, ben ik op het idee gekomen om o.a. met deze webshop te gaan beginnen. Dit gevoel moet je kunnen delen, om zo andere ook weer dat fijne gevoel te kunnen aanbieden. Daarbij vind ik het erg fijn om met de klant mee te denken en om zo samen tot een mooi geheel te komen. Nou nu genoeg over mij. Nu de uitleg.


WAT IS HOTEL CHIQUE NU EIGENLIJK?
Hotel Chique betekent dat alles netjes, mooi en netjes is ingericht en wat dan ook nog eens luxe uitstraalt. De kleuren oker, beige, petrol, groen en zwart zie je vaak terug bij deze woonstijl. De luxe wordt gecreëerd door met vele natuurlijke tinten & materialen te werken. Dit doe je door met een combinatie van 1 kleur in diverse tinten te gaan werken (ook wel ton sur ton genoemd) en dat dan weer i.c.m. de accenten van goud en / of marmer maar ook zilver kan goed erbij. Fluwelen (velvet) stoffen, (nep)bont en leer worden hierbij ook zeker gebruikt.
Dus luxe materialen, luxe stoffen, glimmende materialen, met mooie verlichting en wanddecoratie en eventueel ook nog eens marmer. Vaak worden er grote materialen gebruikt. Denk hierbij een mooi groot (glas)schilderij, mooie grote loungebank, grote vazen en mooie eyecatchers. Maar zorg ervoor dat het in balans is en dat er niet te veel tierelantijntjes in huis zijn, juist die dingen maken het snel weer rommelig en geeft weer meer onrust in huis.


HOTEL CHIQUE SLAAPKAMER?
Wil je op je slaapkamer ook een hotel chique uitstraling?
Denk dan eens aan een grote boxspring met een super mooie wanddecoratie erachter en mooie lampen naast het bed. Over het bed een mooie luxe sprei en veel sierkussens. Naast / onder het bed een mooi vloerkleed. En als je ruimte hebt:
- Een mooie sitetabel neer met een mooie spiegel, poef ervoor en een mooi vloerkleed eronder. Is gelijk vrouw des huizes ook weer blij met haar kaptafel. 
- Een mooie fauteuil / loungestoel met een klein bijzettafel en je hebt een mooie suite van je slaapkamer gemaakt.

En stijl alles mooi af met luxe accessoires, die bij ons te koop zijn!


TIPS?
Wil je zelf ook een luxe sfeer in huis maar weet je niet hoe en waar je moet beginnen?
Stap 1: Google eens en zoek eens op de woorden:  ‘hotel chique woonstijl’ of ‘Eric Kuster’
Stap 2: Neem een kijkje in luxe hotels / boetiekhotels bij je in de buurt of boek eens een nachtje weg. Op internet vind je veel hotels die luxe ingericht zijn. Ben je daar, let dan eens goed op de kleine dingen zoals het behang, de accessoires, de meubels, de kleuren, de verlichting etc. Er is echt genoeg inspiratie te vinden op internet.


Hulp nodig?
Kom je er toch niet uit? Uiteraard bieden wij ook graag onze hulp aan, om samen naar mooie oplossingen te kijken, om zo je huis het Hotel Chique gevoel te geven. Hebben wij iets niet in onze shop? Geen probleem, wij hebben wij altijd de mogelijkheid om via diverse manieren toch nog aan de juiste artikelen te komen.
Hoop dat ik zo een beetje meer heb kunnen vertellen over Hotel Chique wonen en dat je hierdoor meer geïnspireerd bent geraakt. Als je al een beetje heb ‘geshopt’ in onze webshop ben je er vast al achter gekomen dat we diverse keuzes hebben.


Wens je veel plezier en hopelijk tot snel.


Groeten,
John

 

“Luxury is the balance of design, in the sense of beauty and highest quality”


Leuk als je een reactie achter laat.

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.